НОВИНИ

Валежите спират през нощта - какво време ни очаква в неделя

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:03, 16.12.2023
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

С облачно време и валежи започна съботният ден. До момента най-големи са количествата в Южна България, където сумарно паднаха над 40 л/кв.м. Започна да се образува и снежна покривка, като към момента най-дебела е в Родопите и Предбалкана. Много ветровито е в планините, на Черни връх с ураганни пориви.

В Северна България валежите вече започнаха да спират, но в Южна ще продължат до късно вечерта и на места там ще са значителни по количество. По планинските проходи и в източните райони ще останат условията за виелици и навявания.

Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен североизточен вятър. Температурите ще са без съществен дневен ход - между 0° и 5°, в София около 0°.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъсва, а вятърът ще отслабва и утре сутринта температурите навсякъде ще са отрицателни - между минус 6° и минус 1°, на места в котловините и малко по-ниски.

За разлика от днес обаче утре ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 3° и 8°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, след обяд ще отслабва.

Ветровито ще остане в планините, с умерен и силен северозападен вятър. Ще бъде обаче предимно слънчево. Максималните температури по най-високите върхове ще са от минус 4 до минус 2 градуса.

В началото на следващата седмица ще има много слънчеви часове, но в много райони вятърът ще стихва и сутрин на места в равнинната част от страната ще е мъгливо.

Температурите слабо ще се повишат. В четвъртък ще се заоблачи и главно в Източна България ще има и валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ски сезона в Банско
Откриха ски сезона в Банско
Александра Фейгин и Александър Златков ще представят България на европейското първенство по фигурно пързаляне
Александра Фейгин и Александър Златков ще представят България на европейското първенство по фигурно пързаляне