НОВИНИ

Ван Гаал: Де Бройне е най-добрият в света и заслужава „Златната топка“

Луис ван Гаал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:21, 03.06.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал определи Кевин Де Бройне като най-добрия играч в света и заслужаващ „Златната топка“, но смята, че позицията му на полузащитник е срещу него в борбата за най-престижното индивидуално отличие.

Плеймейкърът на Манчестър Сити пристигна за ангажиментите си с националния отбор на Белгия след страхотен сезон с „гражданите“, като постоянните му силни изяви имаха основна роля за спечелването на титлата във Висшата лига с точка пред втория Ливърпул. Карим Бензема е горещ фаворит за „Златната топка“, след като изведе Реал Мадрид до триумфи в Ла Лига и Шампионската лига.

Предвид факта, че няма Световно или Европейско първенство преди гласуването за „Златната топка“ по-късно тази година, домашните и европейски трофеи вероятно ще имат тежест в полза на френския национал при евентуалното му награждаване с приза. Де Бройне може да има шансове за наградата, ако Белгия се справи добре на Мондиала в края на годината и Сити направят силен сезон както на вътрешната, така и на европейската сцена. Това ще постави Де Бройне сред претендентите, което ще бъде до голяма степен напълно заслужено, според Ван Гаал.

„За мен Де Бройне е Играч на годината. „Златната топка“? Точно това имам предвид, да. Но като полузащитник няма да му бъде лесно да бъде избран. Винаги нападателите печелят званието“, каза специалистът преди гостуването на „лалетата“ на Белгия в Лигата на нациите тази вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев в "Панорама": Никога не сме си правили илюзии, че коалицията ще е лесна
Никола Минчев в "Панорама": Никога не сме си правили илюзии, че коалицията ще е лесна
Националните отбори по 3х3 вече са в Румъния
Националните отбори по 3х3 вече са в Румъния