НОВИНИ

Вандалският акт срещу залата по спортна акробатика на ЦСКА е извършен от младежи на възраст между 14 и 20 г.

вандалският акт залата спортна акробратика цска извършен младежи вързаст
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:39, 16.05.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Поредно вандалско посегателство срещу залата по спортна акробатика в комплекс „Червено знаме“. Група младежи счупиха прозорците на съоръжението. За хулиганския акт разказва Радостин Любомиров.

В събота следобед, 13 май, без притеснение от дневната светлина, младежите на възраст между 14 и 20 години решават, че могат да намерят забавление в разрушението. Резултатът – шест счупени прозореца, нарушен тренировъчен процес на състезателите по спортна акробатика на ЦСКА и часове работа по отстраняване на щетите.

От клуба по акробатика вече са започнали да възстановяват нанесените щети върху шест от прозорците на залата. Според първоначална оценка възстановяването на тези стъкла ще струва около 1000 лева.

Това не е първият случай, в който залата по акробатика на ЦСКА е обект на хулиганска проява.

„Преди години от другата страна на спортната зала бяха изпочупени целия ред стъкла. Сега просто по чиста случайност нападнаха стъклата от тази страна. С една дума – това не може да се спре, хулиганите си намират варианти откъде да влизат постоянно. Необходимо е страшно много охрана за един обект, който виждате в какви мащаби е“, заяви пред БНТ генералният секретар на БФ Спортна акробатика – Недко Костадинов.

Нанесените щети доведоха до промени в тренировките на акробатите от ЦСКА, които се подготвят за международен турнир в Бургас, държавното първенство в Сливен и европейското във Варна.

„Имаме много работа и всеки един тренировъчен ден за нас е много важен. В момента това е загуба, няма как да допуснем децата да са тук, защото застрашаваме живота им“, каза пред обществената телевизия треньорът в ЦСКА – Диана Чакалова.

„Това е четвърта или пета такава идиотска атака в тази зала да бъдат разбивани по този начин прозорци. Имаше пожар, имаше един погром, в който влиза просто и трошат наред“, каза за БНТ председателят на ОСК ЦСКА – Георги Калчев.

За БНТ от дружеството, стопанисващо залата „Сердика Спортни Имоти“ заявиха, че са поддали сигнал до компетентните органи за установяване на извършителите.

„Ръководството на „Сердика Спортни Имоти“ взе решение за предприемане на максимално бързи мерки за възстановяване на щетите от вандалския акт, което да позволи и подновяване на тренировъчните дейности в комплекс „Червено знаме“. Предстоят разговори и за набелязването на допълнителни мерки, които да засилят охранителния режим на спортния обект“, се казва в изявлението.

Днес служители на първо РПУ направиха оглед на мястото. По случая вече има заподозрени. По информация на БНТ единият от тях е ученик в софийската математическа гимназия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": 56% от хората смятат, че съдебната система ще остане политически зависима
В "Референдум": 56% от хората смятат, че съдебната система ще остане политически зависима
Футболистите на Локомотив София са били подложени на детектор на лъжата
Футболистите на Локомотив София са били подложени на детектор на лъжата