Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Външният министър Стоев се срещна с посланика на Турция

от БНТ
17:56, 30.09.2021
Чете се за: 01:12 мин.
По света
външният министър стоев срещна посланика турция
Слушай новината

Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на Република Турция в София Айлин Секизкьок. Сред акцентите на разговора бяха традиционните добросъседски отношения и сътрудничество в сферите на миграцията и сигурността по границите, както и в други области от взаимен интерес.

"Турция е непосредствен съсед на нашата страна, съюзник в НАТО и важен партньор. Дори по време на пандемията продължаваме да поддържаме двустранния политически диалог на различни нива", заяви министър Стоев.

По отношение на положението на границата и пропускателността на граничните контролно-пропускателни пунктове министър Стоев подчерта, че компетентните български институции са в тясна координация за намиране на взаимно приемливи решения за облекчаване на трафика през ГКПП.

В допълнение министърът на външните работи изрази надежда за съдействие от страна на турските власти за провеждането на вота на територията на Република Турция за изборите на парламент, президент и вицепрезидент на Република България, насрочени на 14 ноември 2021 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Задържаха петима незаконни мигранти, скрити в тайник на автобус
Задържаха петима незаконни мигранти, скрити в тайник на автобус
Как се прави трахана по стара странджанска рецепта?
Как се прави трахана по стара странджанска рецепта?