НОВИНИ

Въоръжен мъж се барикадира в Стара Загора (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нападателят вече е арестуван

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 20.09.2023 (обновена)
5361
Чете се за: 03:02 мин.
У нас
Слушай новината

Среднощен екшън в Стара Загора приключи с арест днес по обяд. Снощи след скандал мъж прострелва и ранява двама души, а след това се барикадира в дома си. Оказва се, че ранениете отишли да прибират дългове, но длъжникът извадил незаконен пистолет Макаров и стрелял. Мъжът е с богато криминално минало - лежал е в затвора, има и условни присъди.

Въоръжен мъж вдигна на крак полицията в Стара Загора. Той простреля двама души, а след това се барикадира в дома си. След пет часа мъжът беше обезвреден.

Станчо Желязков дължал пари на много хора. Преди два дни продал имот за 80 хиляди лева. Двама от кредиторите му научили за сделката и снощи отишли с настояване да им се издължи. Стигнало се до скандал, при който Желязков прострелял двамата мъже. Те потърсили спешна помощ. Днес в дома на Желязков отишли полицаи, за да го задържат но той отказал да излезе.

"Същият се барикадира и казва, че няма да излезе докато не осъществи контакт с медиите. Лицето е криминално проявено, наркозависимо”, обясни комисар Лазар Христов, директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Преговорите с въоръжения мъж продължиха няколко часа.

"С него разговаряха близките му - съпругата му, синът му бяха тук, наши колеги, психолози. Поискахме помощ от Института по психология на МВР, както и от специализирания отряд за борба с тероризма”, каза още Христов.

До намесата на антитерористите не се стигна. Около 14:30 ч. Желязков беше изведен от жилището си с белезници. Иззето е оръжието, с което е прострелял кредиторите си - незаконно притежаван пистолет "Макаров”. Все още не е ясно дали простреляните са служители на фирма за бързи кредити или лихвари, тъй като до момента дават противоречиви показания. Те са настанени в старозагорската болница. Единият е с огнестрелна рана в корема, а другият в ръката.

"Опасност за живота им няма. Така наречените щастливи прострелни наранявания, без засягане на магистрални съдове, жизненоважни органи”, каза д-р Николай Колев.

Предстои прокуратурата да повдигне на Желязков обвинение за опит за убийство.

Автор, снимки и видео: Иван Янев

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Аврамчев: Мицин запали останалите, всички тренират с голямо желание
Георги Аврамчев: Мицин запали останалите, всички тренират с голямо желание
Петър Мицин: Имам сили да плувам финал в Париж и ще се трудя, за да превърна тази мечта в реалност
Петър Мицин: Имам сили да плувам финал в Париж и ще се трудя, за да превърна тази мечта в реалност