НОВИНИ

Земеделците остават в протестна готовност до подписване на меморандум с правителството

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
11:57, 20.09.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Бизнес
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Земеделците остават в протестна готовност до подписване на меморандум с правителството, който да фиксира вчерашните решения, взети на среща с министър-председателя, финансовия и земеделския министър.

Тракторите и останалата техника са все още на входа на столицата при Долни Богров. Пред министерството на земеделието протестират пчелари, а в Министерския съвет решават за обещаните вчера на земеделците 63 милиона.

Голяма част от земеделците не са доволни от решенията, които бяха постигнати по време на преговорите между ръководството на протестиращите и властта. Те настояват в забраната за внос да се включат и слънчоглед, пшеница, и някои млечни продукти. Поради тази причина се получиха и разногласия по време на обсъждането какви ще бъдат последстващите действия на протестиращите. Вече 2 часа те не могат да стигнат до решение. Имаше напрежение и между медиите и протестиращите, тъй като журналисти не бяха допуснати до преговорите. Протестът остава, докато земеделците не видят окончателния текст на меморандума.

"Притесненията са, че всичко ще приключи и нищо няма да се случи. Ще ни платят една помощ, която са обещали преди 2 месеца да ни платят. Другото са само обещания", сподели зеленчукопроизводителят Димитър Габровски.

"Очакваме да подпишем меморандума. техниката остава тук. Ако ни излъжат отово ще излезем на ключови кръстовища и тогава няма да има връщане назад", допълни Венцислав Митков от Инициативен комитет на протестиращите.

Вижте още в прякото включване

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха мъж при пореден опит за въоръжен грабеж в София
Задържаха мъж при пореден опит за въоръжен грабеж в София
Йон Бакеро напуска Славия
Йон Бакеро напуска Славия