НОВИНИ

ВАП разпореди проверка за незаконно строителство и други нарушения край язовир "Искър"

вап разпореди проверка незаконно строителство нарушения язовир искър
Снимка: pixabay.com/
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 18.06.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с информация в медиите, в която се споменава незаконно строителство в чашката на язовир „Искър“, нерегламентирано изсичане на дървесна растителност и замърсявания.

ВАП разпореди на служебния министър на земеделието храните и горите, служебния министър на околната среда и водите, служебния министър на регионалното развитие и благоустройството и на Столична община да бъде извършена проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

По време на проверката е необходимо контролните органи да установят има ли нерегламентирано изсичане на дървета и незаконно строителство в чашката на язовир „Искър“, както и да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки, с цел защита сигурността на населението.

До ВАП следва да бъдат изпратени доклади, в които да са отразени посочените констатации, допуснатите нарушения, образувани административни и административнонаказателни производства, както и мерките за преустановяване на нарушенията. Трябва да бъдат включени и всички данни за наличието на действия или бездействия от страна на административни органи.

Ако в хода на работата по случая бъдат установени и данни за престъпление, следва да се сезира компетентната прокуратура и структури на МВР, информират от ВАП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова изрази опасения, че парите за метрото ще бъдат орязани
Фандъкова изрази опасения, че парите за метрото ще бъдат орязани
Проливен дъжд наводни улици и булеварди в Русе (Видео, снимки)
Проливен дъжд наводни улици и булеварди в Русе (Видео, снимки)