Въпреки забраната - джипове към Седемте рилски езера

от БНТ
13:56, 22.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Твоята новина
въпреки забраната джипове седемте рилски езера
Снимка: Кирил Грозданов

Въпреки забраната на екоминистъра на Седемте рилски езера отново превозват туристи с джипове, сигнализираха наши зрители.

При качването на лифта Пионерска - Рилски езера туристите дори са спирани от хора, които им предлагат превоз с джип до езерата срещу 15 лв.

На долната станция на лифта е препълнено с туристи, възмущават се още планинарите.

Припомняме ви, че със заповед на министъра на околната среда и водите от 13.08. се забранява нерегламентираното превозване на туристи до езерата с джипове. Контрол върху това дали джиповете продължават да се движат или не ще осъществяват служителите на парк "Рила", както и от РИОСВ-София.

"От днес офроуд Седемте рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте рилски езера се затваря. Хората от този лифт нагоре ходят пеша. Те идват да се любуват на природата, ние трябва да пазим природата за идните поколения. До тук може да дойдат с лифт. За извънредни случай, линейки, неща, които са ясни, може да се ползва този сервизен път, защото това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си лифт, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа", коментира тогава решението си министър Димитров.

Снимки: Йоана Христова, Кирил Грозданов

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Общинската болница в Пловдив за първи път на печалба от 10 години
Общинската болница в Пловдив за първи път на печалба от 10 години
Откриха мъртъв свещеника на Айтос
Откриха мъртъв свещеника на Айтос