НОВИНИ

Варна във вихъра на "Любовта е лудост"

За 32-и път морският град е филмовата столица на България

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
23:47, 23.08.2024
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Варна отново е филмовата столица на България. Днес беше открито 32-то издание на международния филмов фестивал “Любовта е лудост”.

До 1-ви септември включително публиката ще може да види най- новите филми, номинирани или спечелили награди в международни фестивали. Традиционно по червения килим преминаха известни имена от киното. Програмата тази вечер започна с филма “Все още има утре”, спечелил наградата “Давид на Донатело”. Специален гост на Фестивала “Любовта е лудост” е италианският актьор Франко Неро, който получи по-рано днес почетен знак от кмета на Варна- Благомир Коцев.

Според организаторите на форума този път ще се акцентира на това, могат ли историите на другите да бъдат наше огледало и имаме ли смелост да се преоткрием, без да се влияем от мнението на хората около нас.

сни

снимки: БТА

“Моите очаквания са големи, защото усилията, които хвърлих по подборката на филми, композирането на програмата, организацията на цялото това събитие е нещо, което ме кара да вярвам в неговия успех, а това, че виждам толкова много хора на откриването потвърждава, че във Варна хората обичат киното, обичат фестивала”, каза проф. Александър Грозев- артистичен директор на МФФ „Любовта е лудост“.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Веселин Великов: Липсва ни хладнокръвие
Веселин Великов: Липсва ни хладнокръвие