НОВИНИ

Васил Евтимов: Искам да направя Черноморец шампион догодина

Старши треньорът на Черноморец вече мисли за идния сезон

Васил Евтимов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: BGbasket.com
10:18, 28.05.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов е амбициран да занесе титлата в първенството в Бургас през следващия сезон, макар все още да няма яснота дали ще остане в отбора.

В последния си мач този сезон бургазлии се наложиха над Спартак Плевен и спечелиха бронзовите медали в Националната баскетболна лига.

"На мен най-много ми се искаше да зарадваме феновете с още един мач. Нямаше да се чувстваме както трябва, ако бяхме спечелили втория мач. Исках да се върнем в Бургас да зарадваме нашите фенове с още една победа. Стана много красива серия с оспорвани мачове. Третият беше най-хубав според мен, защото и двата отбора играха добре в защитата. Искаха победата, просто ние с една идея бяхме по-агресивни и искахме повече да спечелим", сподели столичанинът след срещата.

Наставникът вече мисли за идния сезон.

"Ние сме от отборите, които правим селекцията последни. Надявам се тази година да започнем още от утре, да видим кои играчи искаме да запазим, кои нови искаме да привлечем. Травис Макконико продължава в Турция. За другите не мога да кажа, защото никой няма договор. Аз трябва да изчакам, да се разберем с ръководството дали искаме да продължим да работим заедно. Силно се надявам да остана. Искам да направя този град шампион. Ще направя всичко възможно да стане догодина", допълни бившият български национал.

Той очаква Рилски спортист да спечели титлата.

"Според мен Рилски ще спечели финала, защото при Балкан Митко Димитров няма да играе. Нищо не се знае, те имат прекрасна публика и фенове, които ги подкрепят. Традицията в Ботевград е да се побеждава. Според мен ще стане интересен мач, но накрая просто силите на Балкан ще свършат и Рилски ще спечели трофея за първи път", добави Васил Евтимов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар в сградата на общината на Кресна (СНИМКИ)
Пожар в сградата на общината на Кресна (СНИМКИ)
Променя се маршрутът на част от градския транспорт по бул. "Рожен" в София
Променя се маршрутът на част от градския транспорт по бул. "Рожен" в София