НОВИНИ

Васил Маринов посвети медала си на скъп човек

васил маринов посвети медала скъп човек
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:58, 31.05.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Моята цел е Париж. Това заяви родният ни щангист Васил Маринов при завръщането от Ташкент, Узбекистан. Маринов грабна сребърен медал на Световното за младежи до 20 г. в категория до 102 кг.

Щангистът посвети среброто си от узбекистанската столица на своята наскоро починала баба.

„Да, малко не ми достигна, за да стигна до първото място. Не е тежест, която не съм преодолявал на тренировка, но все пак това е състезание, всичко се случва в последния момент – дали спадането на килограмите влияе за това, или е на психическа почва не мога да кажа, но аз съм много доволен, защото това е моето първо Световно първенство за младежи и постигнах вицесветовната титла“, започна той.

„Надявам се, занапред, както моят съотборник Христо каза, че сме извадили българските щанги, да продължим това да е налице. Предстои ни Европейско първенство за юноши, където се надявам да направя по-добър резултат, защо не и европейска титла“, си пожела Маринов.

„Да, желанието ми беше голямо, защото бях дал едно обещание на човек, който го няма вече на тази земя – моята баба, която един ден преди лагера за Световното първенство ми каза „Аз те виждам с медал“ и почина, и мисля, че аз изпълних нейното желание. Мога да бъда горд, както и тя е с мен. По-специален от всичко е този медал. Винаги, когато се прибера в родната си къща, те е първият човек, който ме посрещаше и ми казваше „Браво, ти си шампион и винаги можеш повече“. Да, това е моята цел – Париж, дай Боже всичко да е наред, ще очакваме медал от там“, завърши той по повод целите си занапред.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осака се оттегли от Ролан Гарос след разногласията
Осака се оттегли от Ролан Гарос след разногласията
Световният шампион Христо Христов: Олимпиадата е мотивацията
Световният шампион Христо Христов: Олимпиадата е мотивацията