НОВИНИ

Вътрешният министър е предложил освобождаването на директори на Областни дирекции на МВР

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
13:48, 10.08.2023
5155
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Снимка: Десислава Кулелиева
Слушай новината

Според наши източници вътрешният министър Калин Стоянов е предложил на директорите на ОДМВР Варна, Бургас, Габрово, Добрич, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Търговище, Благоевград и Смолян да освободят постовете си и да бъдат преназначени на други длъжности в МВР. До момента не е ясно кои от тези директори са потвърдили, че приемат предложението.

"По света и у нас" научи, че причина за предложените рокади е анализ на работата в тези областни дирекции на вътрешното министерство. Смяната на областни директори идва повече от два месеца след като Калин Стоянов стана министър на вътрешните работи. Обикновено това се случва още в първите седмици след смяната на вътрешен министър.

В началото на мандата на Калин Стоянов оставка от поста директор на СДВР подаде Калоян Милтенов, който преди седмица стана заместник-директор на ГДНП. Постът директор на ГДБОП се оваканти с назначаването на Калин Стоянов за вътрешен министър и там беше назначен нов титуляр - Явор Серафимов, който беше зам.-директор на ГДБОП. Друг заместник на Стоянов в ГДБОП - Любомир Николов пък стана директор на СДВР.

Калин Стоянов извърши промяна и на върха в "Гранична полиция" като тази главна дирекция беше оглавена от Антон Златанов.

Вижте прякото включване на Иво Никодимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Котев: От доста време имаме интерес към Никола Илиев
Кирил Котев: От доста време имаме интерес към Никола Илиев
Тайлър Криймър остава в Академик Пловдив и през следващия сезон
Тайлър Криймър остава в Академик Пловдив и през следващия сезон