НОВИНИ

Слънчево през почивните дни, до вечерта валежите навсякъде ще спрат

Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 10.08.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за по-топло време тази сутрин, след 8° вчера, днес минималната температура в София е 14°, както и за валежи през нощта все още главно в Западна България. В следобедните часове превалявания ще има и в източните райони, но на повече места ще вали в западната половина от страната. Ще бъде ветровито с максимални температури от 24° до 29°.

До вечерта валежите навсякъде ще спрат, а през нощта и облачността ще намалее. Минималните температури утре ще останат без съществена промяна - между 11° и 19°, но максималните слабо ще се повишат и ще бъдат между 26 и 31 градуса. Ще преобладава слънчево време, а превалявания не са изключени в североизточните и в планинските райони. Ще духа слаб, в Източна България, както и на морския бряг, умерен северен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието с повече облаци в сутрешните часове. Максималните температури ще бъдат от 26 до 29 градуса. Температурата на морската вода е 22 - 25°, а вълнението на морето ще отслабне.

И в планините ще преобладава слънчево време. Сутринта ще бъде мъгливо, а след обяд на отделни места, главно в Рило-Родопската област, е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен северен вятър, а температурите и там слабо ще се повишат.

И на Балканите дневните температури утре слабо ще се повишат, а над по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево.

У нас през следващите дни ще преобладава слънчево време, а температурите и минималните, и максималните ще продължат да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запознайте с Апоел Беер Шева - следващият противник на Левски в Лигата на конференциите
Запознайте с Апоел Беер Шева - следващият противник на Левски в Лигата на конференциите
Българските бадминтонисти научиха първите си съперници на световното първенство в Копенхаген
Българските бадминтонисти научиха първите си съперници на световното първенство в Копенхаген