НОВИНИ

Във Варна не всички лични лекари ще получат РНК ваксини тази седмица

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 06.04.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Регионални
Слушай новината

Общопрактикуващите лекари във Варна очакват да получат РНК ваксини. Списъци с желаещите да се имунизират са подадени в Регионалната здравна инспекция. От днес и там трябва да започне ваксинирането на хронично болните и хората над 65 години.

Късно снощи във Варна са пристигнали 195 флакона от ваксината на "Пфайзер" - "Байонтех". Малка част от тях ще бъдат заделени за хора, на които предстои поставянето на втората доза.

Останалото количество ще бъде разпределено между личните лекари и имунизационните кабинети във Варна и областта. Ще бъдат заделени дози за реваксиниране.

Директорът на РЗИ-Варна д-р Дочка Михайлова, заяви, че не всички лични лекари ще могат да получат ваксини тази седмица. Още флакони от препарата на "Пфайзер" се очакват след 12 април. Те ще бъдат дадени на останалите общопрактикуващи лекари.

Достатъчно количество ваксини има в РЗИ-Благоевград. Вчера и там са получени 195 флакона на "Пфайзер", 220 на "Астра Зенека" и 50 флакона на "Модерна". Ваксините ще бъдат разпределени по имунизационните кабинети в областта.

"Зелен коридор" има всеки ден в кабинета в РЗИ-Благоевград, а имунизацията е с "Астра Зенека". Директорът д-р Калоян Калоянов обаче каза, че интересът е нисък.

Флаконите на "Модерна" са основно за личните лекари. Нова доставка на ваксини се очаква да има следващата седмица.

Автор: Нора Бочева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачността ще се увеличава
Облачността ще се увеличава
Прекратиха окончателно делото срещу Иво Прокопиев
Прекратиха окончателно делото срещу Иво Прокопиев