НОВИНИ

Величка Христева остава начело на БФ по фехтовка

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:53, 23.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
величка христева остава начело фехтовка
Слушай новината

Настоящият президент на родната федерация по фехтовка Василка Мирчева ще остане начело на централата за още един петгодишен мандат, след като бе преизбрана на поста по време на Общото събрание на организацията.

Гласуваха общо 52 души, членове на федерацията, като 39 подкрепиха Мирчева, а 13 гласуваха с "против".

„Благодаря за оказаното доверие. През последните години българската фехтовка постигна големи успехи и се радвам, че допринесох за възхода на спорта ни.“, обяви Василка Мирчева.

В Управителния съвет на федерацията пък влизат Йордан Гълъбов, Ивайло Воденов, Запрян Ванчев, Димитър Стоянов, Мартин Стоянов и Добрин Гьонов.

По време на първия мандат на Василка Мирчева, България отново излезе на сцената на световната фехтовка.Най-голяма радост ни донесе Йоанна Илиева стана Европейска Шампионка за девойки през 2020 г., спечели бронзово отличие на Световното първенство през 2019 г. и се класира на 5-то място на Младежките олимпийски игри през 2018 г.

В състезанията при младежите и кадетите също имахме редица успехи, дело на Галин Генов, Тодор Стойков и Рахим Рашайда.

Междувременно пък беше отличено и нивото на българското съдийство в спорта, като Васил Миленчев беше избран четири пъти за най-добър съдия на сабя в света.

Всичко това засвидетелства, че родната фехтовка върви в правилната посока, като това е и най-успешният период за федерацията от времената на братята Етрополски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Любомира Николаева - Гломб: Индийският вариант чука на вратата
Доц. Любомира Николаева - Гломб: Индийският вариант чука на вратата
Антоанета Стефанова започна с реми в Гибралтар
Антоанета Стефанова започна с реми в Гибралтар