НОВИНИ

Великденска дарителска акция в помощ на възрастни хора започна в столичния кв. "Слатина"

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 04.04.2022
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Възрастните хора – наши родители, баби и дядовци – нерядко остават в ъглите и сенките на общественото внимание. Ние не искаме това да е така. Идва Великден!

С тези думи гражданското сдружение "За Слатина" в едноименния столичен район започва дарителска акция за 250 пакета с хранителни продукти за възрастните хора в района. Те ще бъдат раздадени преди големия празник.

Набирането на продукти вече започна и ще продължи до 18 април. В познатия пункт за събиране на помощи за бежанците в район "Слатина" вече се събират и дарения за възрастните хора. След сортиране и опаковане те ще бъдат раздадени на нуждаещите се - дни преди Великден.

Всеки, който има желание и възможност да се включи във велинденската дарителска акция за възрастни хора, може да отиде в сградата на район Слатина на бул. "Шипченски проход" 67 и да донесе каквото може.

"Предпочитаме продукти, които са дълготрайни - боб, леща, захар, брашно, олио. Това са съставки на нещо, което да си приготвят за Великден. Имаме помощ от една българска верига, която ще ни предостави козунаци, тоест ще има козунаци за всички и отделно продукти, с които да си приготвят трапезата", каза Георги Илиев, кмет на р-н Слатина.

Все още се прави списък на най-нуждаещите се пенсионери в района. Голяма част от тях са хората , които използват услугата "Топъл обяд".

"За да бъдат класирани за "Топъл обяд", те трябва да отговарят на критериите за по-нисък доход, евентуално, ако имат ТЕЛК. Обаче още по-интересно е, че има хора, които съвсем малко не им е достигнало, за да отговорят на тези критерии, например получават 350 лв., а границата е 340 лв. Те са истински нуждаещите се, защото не получават никаква помощ", добави кметът.

Инициатори и организатори на акцията са от гражданското сдружение "За Слатина".

"Като цяло ремонтираме, поправяме детски площадки, боядисваме и т.н., сега тази ни е нова идея. Не, че ще помогнем кой знае с какво с тези подаръчета за пенсионерите, просто искаме да ги зарадваме, искаме да разберат, че има хора, които мислят и за тях, да се почувстват нужни. Все пак тези хора са дали целия си живот за градежа на държавата", обясни Любен Вуков, председател на гражданско сдружение "За Слатина".

Ако времето позволява, ще направим едно събиране да се видим на 19 април, добави Георги Илиев.

"Всеки може да дойде, всички са добре дошли - заповядайте! Присъединете се към нас! Нека заедно да зарадваме възрастните хора, които са го заслужили!", призова Любен Вуков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж протестира с вързани ръце пред Руския културно-информационен център
Мъж протестира с вързани ръце пред Руския културно-информационен център
Партията на Мая Манолова ще се казва "Изправи се България"
Партията на Мая Манолова ще се казва "Изправи се България"