НОВИНИ

Максимални температури между 10° и 15° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 04.04.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Времето
Слушай новината

Съществено затопляне и слънчево време се очаква в петък и събота. Преди това обаче и днес, и утре ще има превалявания, а температурите ще останат по-ниски от обичайните за началото на април.

Днес максималните в по-голямата част от страната ще бъдат между 10° и 15°. В следобедните часове ще преобладава облачно време, със слаби превалявания, главно в Южна България. Вятърът ще е слаб, до умерен, от северозапад.

И през нощта ще продължи да превалява главно в Южна България. Минималните температури утре в повечето райони ще са между 0° и 5°, в София - около 0°.

В следобедните часове валежите ще спрат, а облачността ще се разкъса. Със слаб до умерен вятър от запад-югозапад ще се пренася по-топъл въздух и концентрацията на сахарски прах в атмосферата над Южна България отново ще се повиши, както и максималните температури, които ще бъдат между 13° и 18°.

И в планините денят ще започне с облачно време и на отделни места, главно в масивите от Южна България, ще превалява слаб дъжд, над 1700 метра - сняг.

След обяд облачността и там ще намалее. Ще духа умерен, по билата - временно силен вятър от запад-югозапад. Опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните е висока.

И към времето в Европа. Облачно и с валежи ще бъде в по-голямата част от континента. Максималните температури в европейските столици ще бъдат в широки граници – от 2° в Стокхолм до 19° в Атина.

У нас в сряда ще е предимно слънчево и дневните температури ще се повишат с 4 - 5°. В четвъртък отново на много места ще превали и прегърми, а температурите слабо и временно ще се понижат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха тялото на 26-годишна жена от хисарското село Старосел
Откриха тялото на 26-годишна жена от хисарското село Старосел
Заков: НАТО е най-големият гарант за териториалната цялост на България
Заков: НАТО е най-големият гарант за териториалната цялост на България