НОВИНИ

Венцеслав Стефанов: Крайно време е държавата да погледне с добро око на масовия спорт

Венцеслав Стефанов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 02.04.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов смята, че държавата трябва да погледне с добро око на масовия спорт.

В интервю за предаването "Арена спорт" босът на “белите” заяви, че се надява Младен Кръстаич да си вземе поука след загубите от Черна гора и Унгария.

"Не съм специалист, но смятам, че имаше футболисти, които можеха да вземат участие. Най-младите прегоряха, сбъркаха. Детинска грешка бе причината Черна гора да ни вкара гол. Унгарците ни съжалиха и спряха да играят второто полувреме. Можеше да стане катастрофален резултат. Предполагам треньорът ще си вземе поука. Той донякъде е прав, че материалът, с който разполагаме е този", каза той.

Венцеслав Стефанов е на мнение, че в родното първенство трябва да има правило, което да насърчава участието на български футболисти.

"Ако в нашите водещи отбори участват поне по 5-6 момчета, които да се каляват в битка, смятам, че националният отбор ще има съвсем друг облик. Задължително е да има правило, което да задължава български футболисти да играят в родното първенство. Треньорите обаче правеха шашми с футболистите - пускаха ги за по 5 минути, изкарваха ги. Фатална грешка е, че отменихме това правило. Отбори като Славия и Септември, които разчитат предимно на Българи, трябва да получават премии от данък лукс, който ще плащат тези, които искат да ползват само чужденци", смята той.

Президентът на Славия твърди, че не всички български отбори желаят да развиват млади български състезатели.

"Водещите клубове дърпат чергата към себе си. Те имат сателити, които ги подкрепят в определени моменти. Преди време говорихме с Боби Михайлов отборите да се състоят от 5-6 чужденци и другото да е българи. един президент каза, че искал да развива голям футбол. Футболният съюз трябва да бъде регулатор. Това е един от начините, ако искаме нещо да се промени. Ако се пипнат малко нещата, ще се промени българският футбол", допълни той.

Венцеслав Стефанов е сигурен, че Славия ще отстрани Локомотив София от Купата на България.

"Убеден съм, че отстраним Локомотив София от Купата на България. Уважавам клуба, президента и хората, които са там. Те показаха, че могат да тръгнат от нулата. За 110-годишнината на Славия не подготвяме изненада за феновете. Надяваме се те да ни изненадат нас. Крайно време е държавата да погледне с добро око на масовия спорт. Всички спортове мизерстват", коментира той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново пристигат автобуси от Турция за изборите в Кърджали
Отново пристигат автобуси от Турция за изборите в Кърджали
Съмър Макинтош подобри световния рекорд на 400 метра съчетано плуване
Съмър Макинтош подобри световния рекорд на 400 метра съчетано плуване