НОВИНИ

Верстапен най-бърз в първата тренировка в Абу Даби

Макс Верстапен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:20, 10.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен даде най-добро време в първата тренировка на пистата "Яс Марина" преди неделното състезание за Гран при на Абу Даби, което ще определи новия световен шампион във Формула 1.

Макс Верстапен и седемкратният шампион Люис Хамилтън влизат с еднакъв брой точки в надпреварата и който завърши по-напред ще грабне титлата, а ако и двамата отпаднат, то победител ще е Верстапен заради повечето спечелени стартове през сезона.

В първата тренировка нидерландецът навъртя най-бързата обиколка - 1 минута, 25.009 секунди, второ време даде Валтери Ботас (+0.196 секунди), а Хамилтън бе трети (+0.346). По време на тренировката Хамилтън успя да направи и по-бърза обиколка, само на 33 хилядни от най-добрата на Верстапен, но тя не бе зачетена, тъй като британецът напусна пределите на пистата.

Счита се, че първата тренировка в Абу Даби не е показателна за истинската скорост на болидите, тъй като тя се провежда по обяд местно време, когато пистата е по-гореща, докато квалификацията и състезанието се провеждат в късния следобед при по-ниски температури.

Гран при на Абу Даби ще се проведе в неделя от 15.00 часа българско време.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК даде отсрочка на България за оценката на Плана за възстановяване
ЕК даде отсрочка на България за оценката на Плана за възстановяване
Община Разград отличи Лудогорец и Кирил Десподов
Община Разград отличи Лудогорец и Кирил Десподов