НОВИНИ

Весела Димитрова: Вярвахме, мечтаехме, искахме и го постигнахме

весела димитрова вярвахме мечтаехме искахме постигнахме
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 08.08.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на олимпийските шампионки от ансамбъла Весела Димитрова не даде ясен отговор дали ще води и следващия ни тим за Игрите в Париж през 2024 година.

Ансамбълът завоюва олимпийското злато в Токио. Представителките ни успяха да се преборят за титлата с Русия, които останаха на второто място. Бронзът е за Италия.

„Олимпийската титла е върхът на кариерата на всеки един треньор и спортист, да бъде със златния медал на Олимпиадата. Вярвахме, мечтахме, искахме да бъдем първите златни медалисти за България в историята на нашия спорт. Опитахме се да забравим вчерашния ден, да няма излишна емоция. Успяха да се загреят добре, съчетанието с топки мина много добре, стабилно и спокойно. След това имахме малко разколебаване в загрявката преди второто съчетание. Мадлен Радуканова е с жестоки болки в десния глезен. Направихме каквото трябва, издишахме, мотивирахме се, успяхме да се съхраним и момичетата показаха на какво са способни", сподели след големия успех Весела Димитрова.

Запис от състезанието можете да видите тук!

Наставникът не даде ясен отговор, дали ще подготвя ансамбъл за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

„Париж е далече. Доста тежко беше състезанието, изморихме се много, емоции страшни. Сега е време да си починем и после ще разберете", каза още Весела Димитрова.

Тя сподели, че съдийството е било на ниво по време на Игрите.

„Много се надявахме на Олимпиадата съдийството да е обективно и се радвам, че според мен наистина наредиха отборите по това какво изиграха. Мислех, че днес съдиите ще бъдат по-предпазливи към останалите отбори и особено към нас, но се радвам, че не го направиха", каза още треньорът на олимпийските шампионки.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава евакуацията заради пожара на о-в Евия
Продължава евакуацията заради пожара на о-в Евия
Женският баскетболен отбор на САЩ със седма поредна олимпийска титла
Женският баскетболен отбор на САЩ със седма поредна олимпийска титла