НОВИНИ

Веселин Марешки: Явяваме се на изборите с воля за чиста и свята република

bnt avatar logo
от БНТ
10:02, 30.01.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

На тези избори "Воля" се явява с посланието "Воля за чиста и свята република". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на парламента и лидер на ПП "Воля" Веселин Марешки.

Той обясни, че "воля" е най-силната дума с най-голям заряд. Без воля нищо не може да се случи в нито една област на живота. "Чиста", защото чистите политици и чистите партии са много важни за бъдещето ни. "Свята", защото не може да нямаме вяра. "Република" - това е републиката, в която са втъкани идеалите на нашите възрожденци.

"Срещу посланията, които ще отправим към българските избиратели, подписваме един чек, който те ще могат да предявят, ако не го изпълним. Аз ще подпиша договор с всеки български гражданин, който желае да подпише такъв, в който ще изредя моите послания, а именно: държавна верига от бензиностанции, безплатни лекарства за пенсионери над 65-годишна възраст, безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст, 500 лева минимална пенсия и 1000 лева минимална работна заплата. Ако не изпълня тази програма, подписалият ще може да ми търси финансова неустойка", подчерта Марешки.

Веселин Марешки коментира темата с ваксинирането срещу ковид, като подчерта, че ваксините са много важни за преодоляване на кризата. Той обаче съобщи, че се очаква съвсем скоро да бъде пуснат медикамент, който да противодейства на болестта, и заяви, че ще направи жест към обществото, като той ще бъде пуснат в продажба с 0% надценка и ще бъде предоставен на най-ниската възможна цена.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Свиленски: Най-голямото предизвикателство пред тези избори е изборната активност
Георги Свиленски: Най-голямото предизвикателство пред тези избори е изборната активност
Временно са затворени пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове
Временно са затворени пътищата Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове