НОВИНИ

Възобновиха разчистването на свлачището в Искърското дефиле

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
09:00, 30.01.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Продължава разчистването на срутилата се земна маса в Искърското дефиле. Над 4000 тона затрупаха пътя миналата нощ. Участъкът остава затворен и в двете посоки.

Преди по-малко от час се възобнови разчистването. Освен багерите, които работят и от двете страни на обекта, има и няколко екипа от алпинисти, които са в готовност да се качват във височина и да обрушват.

За съжаление лошото време и дъждът пречат в някаква степен на работата, защото опасността от нови срутвания при това положение е доста по-голяма. Няма да се бърза с възстановяването и ремонта, тъй като трябва да се подсигури абсолютно всичко и да се укрепят и следващите части от скатовете. Не може да се каже колко време ще продължи разчистването на това срутище.

Искърското дефиле между Мездра и София остава затворено и в двете посоки. Хубавото е, че няма изолирани и недостъпни населени места наоколо. Има три села, до които достъпът е малко по-труден, тъй като пътищата са черни, но те се уширяват, за да може хората да стигат до домовете си и да ходят на работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима загинаха при катастрофа с хеликоптер в Куба
Петима загинаха при катастрофа с хеликоптер в Куба
Фил Колинс на 70 години
Фил Колинс на 70 години