НОВИНИ

Ветровито, но с по-малко валежи днес

ветровито валежи
bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 14.06.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове на места в котловините и около реките ще се образува краткотрайна мъгла. През деня ще преобладава слънчево време.

Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно в Източна и Южна България, ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина - временно силен. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София - около 25°.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 26° до 28°. Температурата на морската вода е от 21° до 23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В сряда и четвъртък времето ще е предимно слънчево, но в следобедните часове на отделни места, с по-голяма вероятност в планинските райони, ще има и превалявания. Вятърът ще отслабне.

В петък въздушната маса ще се лабилизира и на места в западната половина от страната ще превали и прегърми.

В събота краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места в страната. Има повишена вероятност за локални интензивни валежи и градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отварят прохода "Петрохан" за движение
Отварят прохода "Петрохан" за движение
Намериха още три незаконно погребани тела край Клисура
Намериха още три незаконно погребани тела край Клисура