НОВИНИ

Ветровито време и валежи днес, температурите ще се понижат

вятърът започва отслабва
bnt avatar logo
от БНТ
07:41, 07.08.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Днес още от сутринта ще се развива купеста, а след обяд в отделни райони и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове и гръмотевици. Североизточният вятър ще се усили, главно в източната половина от страната ще е временно силен. Дневните температури слабо ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 29 и 34 градуса, в София около 28°.

По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, на места по южното крайбрежие и ще прегърми. Максималните температури ще бъдат между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, на места и гръмотевици. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра около 14°.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще има купеста облачност. Вероятността за валежи е малка. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 30 и 35 градуса.

Във вторник над Северозападна България ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. В сряда на повече места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени и с гръмотевици. На изток ще има повече слънце, ще бъде и по-топло.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корабът "Рожен" акостира в Истанбул, за да бъде инспектиран
Корабът "Рожен" акостира в Истанбул, за да бъде инспектиран
Как любовта към българските народни песни среща българка с японка
Как любовта към българските народни песни среща българка с японка