НОВИНИ

Везенков с дабъл-дабъл при първата победа на Олимпиакос във финалите в Гърция

Александър Везенков
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:07, 11.06.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Европейски баскетбол
Слушай новината

Олимпиакос победи Панатинайкос със 74:61 точки в първия мач от финалната серия в гръцкия баскетболен елит. Българският национал Александър Везенков записа дабъл-дабъл, като се отчете с 12 точки, 10 борби и 3 асистенции за 31:37 минути игра.

През първата четвърт гостите не успяха да покажат с какво са заслужили мястото си на финала. Играчите на Йоргос Воворас отбелязаха едва 4 точки и допуснаха 23 в своя кош. Именно в първите 10 минути от двубоя домакините отвориха разлика, която им осигури комфортен аванс до края на срещата. Гостите спечелиха втората част, но все пак изоставаха с 18 точки на почивката при резултат 20:38.

След паузата гостите бяха по-резултатни и в третата част с една точка, но по този начин не скъсяваха разликата с нужните темпове. Гостите реализираха най-резултатната си част в заключителните 10 минути на сблъсъка, отбелязвайки 23 точки, но и това не им помогна да избегнат поражението.

Костас Слукас бе най-резултатен от отбора на победителите с 16 пункта. Неговият съотборник Мустафа Фал също записа дабъл-дабъл след 14 точки и 10 борби. Джереми Евънс пък записа дабъл-дабъл за гостите след 11 точки и 11 борби.

Следващият двубой между двата тима е във вторник (14 юни) от 21:00 часа, като домакин е Панатинайкос.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Англия и Италия отново не успяха да се победят в рамките на 90 минути
Англия и Италия отново не успяха да се победят в рамките на 90 минути
Илияна Йотова стана почетен гражданин на Община Винга, Румъния
Илияна Йотова стана почетен гражданин на Община Винга, Румъния