НОВИНИ

Визита в Чечения: За какво разговаряха Путин и чеченския лидер Рамзан Кадиров

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
17:24, 21.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Руският президент Владимир Путин посети Чечения за първи път от 13 години. Той отдаде почит пред гроба на първия управник в съвременната история на Чечения и баща на настоящия лидер на републиката Рамзан Кадиров - Ахмат Кадиров.

Путин посети и доброволци, които се сражават на страната на Русия в Украйна и проследи подготовката им в Руския военен университет в Гудермес. Едно е да се стреля тук, на стрелбището, и съвсем друго да излагаш живота си на риск, каза руския президент на курсантите. Путин посети и нова джамия в Грозни.

През цялото време беше придружаван от лидера на Чечения Рамзан Кадиров. Двамата проведоха и разговор на четири очи. Кадиров каза, че към момента на украинския фронт са изпратени около 47 хиляди души, в готовност са и още резервисти. Путин пожела на чеченския лидер да реализира всичките планове за бъдещето на републиката.

Владимир Путин, президент на Русия: "Като президент ще направя всичко, за да подкрепя чеченски народ, жителите на републиката в реализирането на всички планове, които вие сега ми представихте и разказахте за тях."

Рамзан Кадиров, лидер на Чечения: "Преди всичко искам да ви благодаря за специалното внимание към Чеченската република. Всички наши успехи до голяма степен се дължат лично на вас. В нашата република социално -икономическото положение е стабилно, активно се работи за намаляване на безработицата."

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Донски отпадна във втория кръг на турнира в Добрич
Александър Донски отпадна във втория кръг на турнира в Добрич
Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора в Плевен
Камен Балбузанов-Куката се е предал в затвора в Плевен