НОВИНИ

С валежи и днес, повече на запад

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 21.08.2024
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за почти повсеместни валежи през последното денонощие, придружени на места и от гръмотевици. Предупреждение за опасно високи температури е обявено днес в осем области от Източна България за очаквани стойности следобед от 35° до 37°.

В останалата част от страната максималните температури ще бъдат от 30° до 34°, в София – около 27°, по Черноморието, където също ще бъде слънчево - от 29° до 32°, в комбинация със слаб, в източната половина от страната - умерен североизточен вятър.

Ветровито ще остане и утре. Ще има и райони с превалявания и гръмотевици, главно в следобедните часове и отново с най-малка вероятност в Източна България. Максималните температури ще бъдат от 30° до 35°, в София - около 29°, по Черноморието, където ще остане слънчево, но също ветровито, от 29° до 31°.

И за разлика от Черноморието, в планините и утре ще има райони с валежи и гръмотевици, но вече главно в следобедните часове.

През следващите дни ще превалява на все по-малко места, главно в планините, а в повечето райони от страната ще бъде с максимални температури от от 30° до 35°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шайло се отказа официално от фамилията на баща си Брад Пит
Шайло се отказа официално от фамилията на баща си Брад Пит
Илкай Гюндоган се завръща в Манчестър Сити
Илкай Гюндоган се завръща в Манчестър Сити