НОВИНИ

Главчев: Оттеглих кандидатурата си преди седмица, за да спадне напрежението, а то ескалира

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 21.08.2024
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Както казват китайците - в интересни времена живеем. Тъкмо си мислим, че е последно заседание, че политическия хаос няма на къде да отиде повече. Затова аз оттеглих и кандидатурата си преди седмица с тази цел да спадне малко напрежението, а то се оказа, че ескалира. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

"И тук ако може да използваме дипломатически термини би било хубаво както в конфликти извън границите на България да казваме, че трябва да имаме деескалация, би трябвало да го прилагаме и тук. Целта е деескалация на напрежението, но затова трябва всички институции да постъпват по този начин", каза Главчев.

"Нашето правителство се стреми да убеди българските граждани, че изпълнителната власт си е на мястото и функционира. Има проблеми, които са трупани с години. Ние показахме, че и тях можем да решаваме. Ясно е, че изборите бяха честни, свободни и прозрачни", добави още служебният премиер.

Той отбеляза също, че трябва в спешен порядък и бързо да се предприеме нещо за проблема с безводието. Да съберем група, която да предложи бързи решения. Ясно е, че планове нямаме време да чертаем. Имаме поне още четири-пет дни. Хората си чакат да живеят нормално и да бъдат снабдени с вода, посочи Димитър Главчев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управителят на БНБ Димитър Радев се срещна с президента
Управителят на БНБ Димитър Радев се срещна с президента
Калин Стоянов: За момента считам, че е редно да остана на поста
Калин Стоянов: За момента считам, че е редно да остана на поста