НОВИНИ

Владимир Илиев: Явно не съм се подготвил достатъчно

Владимир Илиев
Снимка: БОК, Йордан Петков
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 15.02.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският биатлонист Владимир Илиев беше разочарован от представянето си на Олимпийските игри в Пекин, смятайки че е можел да направи по-добри резултати.

Щафетата при мъжете беше последният старт за него на Игрите, след като остана трета резерва за масовия старт. Тимът ни завърши на 18-о място на 4х7.5 км, въпреки голямото желание за по-предно класиране.

„За мен е добър пост, колкото е възможно да наваксваш. Не тръгнахме много добре, първият етап е много важен, Благой не успя да се справи много добре. Това е щафетата – всички за един и един за всички. Вчера имах възможност да присъствам на тренировката и изтеглянето на старта за по-рано е добро решение. Ако беше вечерта, щеше да е много екстремално за всички“, сподели Владимир Илиев пред БНТ.

„Последен старт е това за мен на Олимпийските игри в Пекин. Как да го оценя? Разочароващо е за мен, очаквах повече. Не съм се подготвил явно достатъчно, няма изненади. Явно такава си ми беше формата. Винаги ще гледам напред, аз съм спортист от много години. Не смятам, че е трагично представянето, гледам напред и мисля, че ще има добри резултати в бъдеще“, каза още той.

Дали ще продължи до следващите олимпийски игри след четири години?

„Четири години са много, не съм взел решение за следваща олимпиада. Смятам, че мога да дам още“, завърши Владимир Илиев.

Другият ни биатлонист Димитър Герджиков сподели, че не само физическите умения, но и развиващата се технология при екипировката играе важна роля. Той се оплака от качеството на ските, с които се състезават българските национали по биатлон.

„Не беше най-лекото състезание днес. Тръгнах много внимателно, с цел да се справя със стрелбата от легнал, но не се справих, допуснах грешка. Нямаме договор с „Фишер“ и може би трябваше да преминем към друга фирма ски, но не посмяхме от федерацията, заради предстоящата олимпиада“, сподели Герджиков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валентин Михов: Идват избори и започват хулите
Валентин Михов: Идват избори и започват хулите
Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на Елена Йончева
Европейският парламент отхвърли искането за сваляне на имунитета на Елена Йончева