НОВИНИ

Владимир Петкович: Гордея се с моите играчи

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:09, 29.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
владимир петкович гордея моите играчи
Слушай новината

Националният селекционер на отбора на Швейцария Владимир Петкович беше на седмото небе от щастие след успеха на неговия тим с дузпи над световния шампион Франция и класирането му за 1/4 финалите на УЕФА Евро 2020.

"Кръстоносците" буквално възкръснаха от пепелта в края на редовното време, след като изоставаха с 1:3 до 80-та минута. Голове на Харис Сеферович и Марио Гаврилович обаче изпратиха срещата в продължения, а малко по-късно се стигна и до дузпи, където пропуска на Килиан Мбапе хвърли в екстаз швейцарските футболисти.

Минути след края на двубоя селекционерът Петкович заяви, че е горд от представянето на своя тим, но допълни, че трябва този 1/8 финал да бъде забравен много бързо, тъй като на 2 юли предстои нов мач.

"Много се гордея с играта на своя отбор. Сега ще отпразнуваме успеха, макар и да нямаме много време за това. Понесохме много критики, но успяхме да реагираме. Ще се опитаме да забравим този мач и стартираме подготовката си за четвъртфинала", заяви швейцарският наставник.

Снощи неговият отбор сложи край на едно проклятие, което тегнеше над нацията от 1938 година насам. Тогава за последно швейцарците спечелиха мач от елиминационната фаза на голямо първенство, отстранявайки Германия с дузпи на Световното първенство във Франция.

В 1/4 финалите на УЕФА Евро 2020 пък Швейцария ще се изправи срещу Испания, а двубоят ще бъде на 2 юли в Санкт Петербург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещини в Гърция - температурите ще достигнат 44 градуса
Горещини в Гърция - температурите ще достигнат 44 градуса
Работник пострада при инцидент с автовишка на АМ "Марица"
Работник пострада при инцидент с автовишка на АМ "Марица"