НОВИНИ

Владислав Горанов се е опитал да премине "Калотина" с автомобил, обявен за издирване

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
11:35, 18.12.2021
61666
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Снощи около 18.30 ч. бившият финансов министър Владислав Горанов е влязъл в граничен пункт "Калотина" с автомобил BMW X7 в посока Сърбия, научи "По света и у нас". При граничната проверка се оказало, че автомобилът, който Горанов управлява, е обявен за издирване.

Вписването в масивите било извършено от Русия. Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той обаче направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози Горанов отново се върнал, преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите издирваният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

МВР потвърди за случая с Владислав Горанов, той с първи коментар

Полицията в момента издирва колата. От МВР потвърдиха за "По света и у нас", че извършват проверка за засечен автомобил на граничен пункт, който е вписан в информационните масиви като издирван и за неподчинение на полицейско разпореждане.

Не потвърдиха, но и не отрекоха участието на Владислав Горанов в случая. Проверяват се и действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му преминаване през граничния пункт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнище на инфлуенца по птиците в област Стара Загора
Огнище на инфлуенца по птиците в област Стара Загора
Задържаха полицай с 2,5 промила алкохол в Елхово
Задържаха полицай с 2,5 промила алкохол в Елхово