НОВИНИ

Влак закъсня близо 2 часа заради кондуктор, който превишил правата си

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:11, 30.04.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Бързият влак между София и Свиленград закъснява с повече от 100 минути. Повече от 160 души са престояли на гара Искър заради кондуктор, който си е превишил правата и ще бъде дисциплинарно наказан, съобщиха за "По света и у нас" от БДЖ, след като в редакцията получихме оплаквания от пътници.

В 15:20 ч. бързият влак от София за Свиленград тръгва по разписание от Централна гара. 15 минути по-късно спира на гара Искър.

Иванка Ваклинова: Кондуктурката мина, за да каже, че влакът ще чака, защото има проблем с нередовен пътник и се е обадила на полицията. И това чакане продължи до към 16:40 ч., когато дойде полицията.

Повечето пътници са слезли на перона, за да разберат какво се случва, но никой от БДЖ не им е дал информация. На тръгване полицаите са обяснили какво е станало.

"Няма технически или друг проблем, който да изисква нашата намеса. Госпожата си е привишила правомощията".

За "По света и у нас" от пресцентъра на МВР потвърдиха информация и обясниха, че се е оказало, че пътничката не е била с нередовен билет, а просто е отказвала да го покаже, съставен ѝ е протокол.

"Преди това аз се обадих на телефона за сигнали и жалби в БДЖ. Оттам казаха, че са наясно и сме в правото да подадем жалба. След това аз лично я попитах със спокоен тон: Г-жо, как си позволихте да ни задържите тук? И тя каза: "Не сте били на мое място. Не можете да прецените".

На пътничката ѝ е направило впечатление, че началник-влакът не се е намесил. От БДЖ казаха за "По света и у нас", че кондукторката ще бъде наказана. Не е имало нередовни пътници, а две жени се били качили на грешен влак. Който пък заради случилото се закъснява с около 2 часа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаният за убийството на съпругата си в Перник отказва да дава показания
Задържаният за убийството на съпругата си в Перник отказва да дава показания
Мартин Петров зарадва с автографи феновете на ЦСКА преди голямата битка с Лудогорец
Мартин Петров зарадва с автографи феновете на ЦСКА преди голямата битка с Лудогорец