НОВИНИ

Влоши се състоянието на мъжа с COVID-19 на кайткъмпинг "Градина", интубираха го

bnt avatar logo
от БНТ
16:40, 12.06.2020 (обновена)
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

На кайткъмпинг "Градина" край Созопол започна пълна дезинфекция, след случай на коронавирус. 41-годишният мъж е в болница в тежко състояние.

Мъжът от София близо седмица се е самолекувал в караваната си, след като проявил симптомите на заразата. Според лекарите именно това е била голямата грешка, тъй като късно е потърсил лекарска помощ.

В момента 41-годишният пациент е с опасност за живота в отделението по "Реанимация" на бургаската болница. Наложило се той да бъде интубиран.

Заради открития случай на коронавирус в къмпинга започна мащабна дезинфекция. Щателно беше напръскана и караваната на заразения мъж.

От управата на кайткъмпинга обясниха, че няма как да се направи пропускателен режим и да се проверяват за симптоми всички пристигащи летовници, след като стана ясно, че столичанинът дошъл на плажа, надявайки се слънцето и морето да му помогнат да се излекува.

В седем поредни дни ще бъдат провеждани текущи дезинфекции, които ще осигурят на 100% сигурност на почиващите в кайткъмпинга.

"Все пак летният сезон започва и не можеш да провериш 1000 човека, които минават от къде ли не. Тук е открито пространство, могат да дойдат отвсякъде хора", обясни пред БНТ Димитър Димитров, управител на кайткъмпинга.

Емил Чушев от 40 години идва всяко лято тук. Не се притеснява след установения случай на коронавирус.

"Така или иначе няма как да избягаме от тези вируси. Те ще ни преследват цял живот по всяка вероятност, така че трябва да свикваме с тях. Но тук, според мен, е най-безопасното място, където човек може да бъде на този бряг", настоя той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Времето на Челси за трансфер на Вернер изтича
Времето на Челси за трансфер на Вернер изтича
В края на юни започват абитуриентските балове в Благоевград
В края на юни започват абитуриентските балове в Благоевград