Военните от минен ловец "Цибър" могат да гласуват в Патра

от БНТ , Източник: БГНЕС
22:42, 03.04.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
военните минен ловец цибър гласуват патра
Слушай новината

Военнослужещите, които изпълняват своите професионални задължения в изборния ден, могат да упражнят правото си на глас.

Създадена е необходимата организация военнослужещите и цивилните служители от военните формирования в страната, които изпълняват своите професионални задължения в изборния ден, да могат да упражнят правото си на глас без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения, съобщиха от МО.

Командирите на военните формирования в страната ще организират ротация на дежурните длъжностни лица, за да могат желаещите да упражнят правото си на глас в съответната изборна секция.

Осигурена е възможност да гласуват и военнослужещите от екипажа на минен ловец "Цибър", които изпълняват задачи в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) извън страната. Желаещите военнослужещи от екипажа ще могат да упражнят правото си на глас в разкритата избирателна секция в град Патра, Република Гърция.

Съгласно решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина военнослужещите, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, имат възможност да упражнят правото си на глас.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Първите секции в Нова Зеландия отвориха, в Моасак няма да може да се гласува
Първите секции в Нова Зеландия отвориха, в Моасак няма да може да се гласува
Откриха бомби от времето на Гражданската война в Каталуния
Откриха бомби от времето на Гражданската война в Каталуния