НОВИНИ

Войната Туитър-Тръмп не секва: Скриха му туит за сблъсъците в Минесота

bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 29.05.2020
Чете се за: 01:03 мин.
По света

Туитър обяви, че е скрил пореден туит на американския президент Доналд Тръмп, този път за безредиците в Минесота, обяснявайки, че "насърчава насилието" и по този начин нарушава правилата на социалната мрежа.

"Туитът е скрит от публичното пространство, но всеки, който иска, може да види какво е написал президентът, защото това е в обществен интерес", завиха от мрежата.

Тръмп туитва за ситуацията в Минеаполис, където три вечери подред има безредици и сблъсъци с полицията заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който загина по време на полицейски арест.

"Тези бандити опетняват паметта на Джордж Флойд и аз няма да допусна това. Разговарях с губернатора Тим Уолц, който каза, че армията ще бъде с него в това. Ще се опитаме да контролираме всички безредици, но когато започнат грабежите, ще започне и стрелбата. Благодаря ви", написа Тръмп.

Сблъсъкът между Тръмп и Туитър започна, когато социалната мрежа предупреди потребителите да проверят фактите в два туита на американския президент.

Тръмп подписа изпълнителна заповед снощи, с която ограничава защитата на социалните мрежи от съдебни дела.

Първоначално той заплаши, че ще закрие социалните мрежи, след като Туитър предупреди, че публикациите на Тръмп водят до дезинформация, а президентът на САЩ обвини социалната мрежа в "задушаване на свободата на словото" и "намеса в президентските избори през 2020 г."

Изпълнителният директор на Туитър Джак Дорси по-рано заяви, че компанията "ще продължи да отбелязва фалшива и противоречива информация за изборите в световен мащаб".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Багери от неделя по столичния бул. "Каблешков" – разширяват го
Багери от неделя по столичния бул. "Каблешков" – разширяват го
Ла Лига се завръща на 11 юни
Ла Лига се завръща на 11 юни