НОВИНИ

Волейболни легенди развълнуваха младите таланти на откриването на турнира "Звезди на бъдещето"

12 отбора от пет силни волейболни нации се включиха в надпреварата

Звезди на бъдещето
Снимка: Българска федерация по волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 22.12.2023
Чете се за: 05:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Бурни емоции у близо 200 волейболни таланти предизвика специално видео с послания от настоящи големи звезди на световния волейбол при официалното откриване на третия международен турнир за момчета и момичета "Звезди на бъдещето", организиран от ВК Левски София. 12 отбора от пет силни волейболни нации се включиха в надпреварата, а примери за подражание, свързани с петте държави зарадваха младежите, тръгнали да сбъдват мечтите си чрез спорта.

На видеостената в зала "Левски София" бяха прожектирани пожелания към самите участници от волейболни идоли от България, Италия, Сърбия, Русия и Полша – страните, от които са тазгодишните участници в своеобразното миниевропейско клубно първенство за момчета и момичета до 16 години.

Българските национали Александър Николов и Мартин Атанасов, звездата на Италия Иван Зайцев, треньорът, превръщащ отборите си в машини за печелене на златни медали - Даниеле Сантарели, италианската националка от български произход Офелия Малинов, олимпийският шампион и капитан на мъжкия национален отбор на Русия Сергей Гранкин, европейската шампионка с женския национален отбор на Русия Ксения Парубец, големите шампиони от Полша Александър Сливка и Лукаш Качмарек и сръбската мегазвезда на световния волейбол Тияна Бошкович отправяха своите послания, а при всяко едно от тях "морето" от волейболни таланти се развълнуваше и следваха силни възгласи и аплодисменти.

Участниците бяха поздравени лично от дългогодишния капитан на националния отбор на България за мъже и съпрезидент на ВК Левски Владимир Николов, вицепрезидента на Българската федерация по волейбол и съпрезидент на ВК Левски Давид Давидов, турнирния директор Атанас Гаров и координатора на националните отбори на България и бивш разпределител на "лъвовете" Николай Иванов.

Специално уважение към бъдещите волейболни герои показаха състезателките от женския отбор на Левски, водени от треньора Петър Шопов, които също присъстваха на церемонията по откриването. Микаела Стоянова, която на 18 г. стигна до женския национален отбор на България, поздрави участниците от името на отбора и пожела на момичетата и момчетата от турнира на нейния клуб да бъдат упорити в преследването на мечтите, които със сигурност се сбъдват.

Церемонията завърши в приятелския дух, който властва по време на целия турнир. Всички волейболисти изпяха "Честит рожден ден" на полякинята Виктория от отбора на Стежица, която никога няма да забрави това откриване на турнир и това отбелязване на празника й.

В първия ден от турнира всеки от отборите изигра по две срещи.

Левски поведе във временното класиране при момичетата след две победи – 3:0 гейма над ЦПВК и 2:1 гейма над сръбския Цървена звезда. Също с два успеха е руският Нижни Новгород - по 2:1 гейма над полския Стежица и Цървена звезда. Българският ЦПВК спечели втория си двубой срещу италианския Перуджа с 2:1. Италианките загубиха и от Стежица със същия резултат.

Левски поведе в класирането и при момчетата след два чисти успеха с по 3:0 над другите два български отбора в надпреварата - Берое и Люлин. Със същия актив след две победи с по 3:0 гейма – над българския Люлин и руския Факел (Нови Уренгой), е и италианският Дяволи Роза, като Левски е напред само с 3 точки по-добро точково съотношение. След като отстъпи на "сините", старозагорският Берое се наложи с 2:1 гейма над Цървена звезда.

Третото издание на международната надпревара за момчета и момичета до 16 г. е до 23 декември 2023 г. Входът за зрители в зала "Левски София" е свободен. Отделно от възможността всички желаещи да гледат звездите на бъдещето в залата, всички мачове ще бъдат излъчвани на живо на официалния YouTube канал на ВК Левски София.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Пътна полиция": Целият състав на екипите е ангажиран по празниците
"Пътна полиция": Целият състав на екипите е ангажиран по празниците
Барселона загуби от мексиканци в зрелищен приятелски мач с 5 гола
Барселона загуби от мексиканци в зрелищен приятелски мач с 5 гола