НОВИНИ

Вратарят на ЦСКА 1948: Готов съм за националния отбор

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:30, 12.01.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Български футбол
вратарят цска 1948 наумов готов съм националния отбор

Стражът на ЦСКА 1948 - Даниел Наумов заяви готовността си да стане част от представителния национален отбор на България.

22-годишният вратар на „армейците“ даде интервю по време на подготовката на тима на Базата в Бояна, в което говори за тренировъчните методи на „червените“, новия си договор с клуба, офертите от чужбина и представянето дотук.

„Чувствам се готов. Сега вече съм извън възрастта на младежкия национален отбор, където се представихме доста добре. Малко не ни достигна. Може би един гол за класиране на европейско първенство, но въпреки това положителното е, че се надигравахме с такива големи отбори, които бяха в нашата група. Нашият тим има доста голям потенциал“, заяви Наумов по темата за националния отбор.

Той беше категоричен, че тренировъчните методи в ЦСКА и въведеният 8-часов работен ден за футболистите могат само да допринесат положително за развитието на клуба и играчите.

„Една новост в българския футбол. Това е доста известен начин на работа в Европа. Така работят големи клубове. Идваш сутрин, до вечер. Имаш различни занимания с цел подобряване на колектива и действията по терена на целия отбор. Имаме по 2 тренировки на ден. Приемам това като нещо много позитивно за моето развитие и това на клуба. Имаше една неизвестност, защото всеки се чудеше как ще стават нещата, как ще се стои по толкова време тук, но времето тук е доста запълнено. Няма бездействие от по 3-4 часа. Обядваш, тренираш, срещаш се с треньорите. След това имаш втора тренировка и работният ден свършва.“

Наумов аргументира и решението си да остане в ЦСКА, подписвайки нов договор с клуба, въпреки офертите на няколко чуждестранни клуба.

„Има доста причини, поради които исках да остана. Чувствам се добре тук. Действително имаше официални оферти в офиса на клуба. Ще решим кога да напусна в посока Европа, но засега прецених да остана тук. Известно влияние оказа и тази промяна в тренировъчния процес, защото това е нещо доста положително.“

Относно представянето дотук и целите през пролетния полусезон стражът заяви:

„Доволни сме. Можеше да запишем още точки, още победи. Изпуснахме някои мачове, но генерално представянето ни бе доста добро. Треньорите най-добре знаят какви цели да обявят и ние да направим всичко възможно да ги постигнем. Моите цели са да продължавам да се развивам.“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конфискуваха сандвичите на британски шофьори заради Брекзит
Конфискуваха сандвичите на британски шофьори заради Брекзит
Размяна на реплики между Радев и Марешки на консултациите за изборите
Размяна на реплики между Радев и Марешки на консултациите за изборите