НОВИНИ

Временно интензивни валежи и днес, и утре

временно интензивни валежи
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 22.08.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

През изминалото денонощие валежи и гръмотевици имаше в много райони от страната. Най-големи и до момента остават сумарните количества, измерени в планинските райони, на Мусала и Рожен над 60 литра на кв. метър.

Предупреждение за значителни количества е обявено днес в седем области от страната, но в следобедните часове валежи и гръмотевици ще има в много райони, включително и по Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а максималните температури ще бъдат в широки граници - от 24° до 32°.

Утре захлаждане се очаква и в източните райони, максималните температури ще бъдат между 24° и 29°. Ще продължи да духа слаб, в източните части умерен североизточен вятър. На много места отново ще има валежи, временно интензивни, а в Източна България - придружени и от гръмотевици.

На морския бряг преди обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но през втората половина на деня и там на много места ще превали и прегърми. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 30°, температурата на морската вода е 26 - 27°, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

По-често значителна ще бъде облачността и в планините, където също се очакват интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Температурите ще се понижават и максималните в курортите ще са от 13° на Алеко до 23° в Банско.

През следващите дни се очаква постепенно затопляне, но времето ще остане променливо, с валежи и гръмотевици, главно в часовете след обяд и преди полунощ, на повече места и по-интензивни до петък.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепремиерът Христо Алексиев: Няма осигурени количества газ за октомври
Вицепремиерът Христо Алексиев: Няма осигурени количества газ за октомври
Борна Чорич спечели първа титла от сериите “Мастърс”
Борна Чорич спечели първа титла от сериите “Мастърс”