НОВИНИ

Втори опит да започне делото за катастрофата, убила 14-годишния Филип

bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 23.05.2024
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

Втори опит да започне делото след катастрофата на ул. Гурко в София, където 15-годишният Филип загуби живота си.

Момчето беше прегазено през септември миналата година. Обвиняем е Петър Тодоров, който с според експертизите е карал с около 88 километра в час - 50 километра в час над допустимото, а кръвната проба е показа над 2 промила алкохол.

На 25 април Софийският градски съд не даде ход на разпоредителното заседание по делото за катастрофата. Причината беше, че Нацко Дойчев, адвокат на близките на загиналия, не присъства на заседанието поради служебна ангажираност.

"Очакваме днес да се даде ход на делото, да бъдат изяснени всички обстоятелства и най-накрая убиецът на Филип да получи заслужена присъда, която да послужи за превенция на всички тези, които сядат зад волана след употребата на алкохол или наркотици и каращи агресивно с висока скорост", коментира в "Денят започва" Николина Петкова, майка на Филип.

"Нещата сякаш се връщат назад - цялата държавна администрация работи в посока престъпниците и убийците да не се чувстват зле. Унищожават се следи от местопрестъпление, забавят се разследвания, самото съдебно дело се забавя максимално", каза Красимир Арсов, баща на Филип.

В знак на подкрепа към родителите на Филип сдружение „Ангели на пътя“ и партньори от неправителствения сектор организират автошествие в София под надслов „СТОП на беззаконието по пътищата“.

"На 8 юни ще има национален призив към всички депутати, че пътната безопасност трябва да е приоритет за тях. Темата остава табу за българските народни представители и всеки ден загиват невинни хора на пътя", отбеляза Петя Иванова, майка на загиналия Васко, от сдружение "Ангели на пътя"

Вижте прякото включване на Варсен Такворян

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При природни стихии какво трябва да знаем за обезщетение от застрахователи?
При природни стихии какво трябва да знаем за обезщетение от застрахователи?
Дебат между кандидати за председател на ЕК ще бъде излъчен по БНТ2
Дебат между кандидати за председател на ЕК ще бъде излъчен по БНТ2