НОВИНИ

Взрив на газопровод във Враца, няма пострадали

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
14:33, 26.05.2022 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Взрив на газопровод във Враца по време на изкопни работи за прокарване на водопровод. Работниците са спукали тръба със синьо гориво. Започнало е изтичане газ, който се е възпламенил. Всичко това се случва по обяд на натоварен булевард и като по чудо в този момент не са преминавали автомобили. На асфалта вече има кратер, а съвместните действия на пожарникари и местния доставчик на синьо гориво са успели да предотвратят по-сериозни щети.

Фирма подизпълнител на местното ВиК дружество е извършвала изкопни дейности за подмяна на водопровод. Работниците обаче не успели да уцелят дълбочината и последвал пробив на главния газопровод и пожар. Над 30 метра височина достигали пламъците.

Сигнал за пожара е подаден от близкия автосервиз. Бързата реакция на огнеборците и доставчика на синьо гориво успели да предотвратят по-сериозни щети.

В 12:40 ч се получи сигнал за изтичане на газ след това за пожар. Ние дойдохме спряхме газа за целия град, пожарната успя изгаси пожара и в момента ще се опитаме да възстановим газоподаването щото е спряно за целия град, каза Мирослав Тошев - доставчик на природен газ, Враца.

От фирмата заявиха, че ще възстановят всички нанесени щети, както на доставчика на газ, така и на общината.

Технологията, по която полагаме е безизкопна и от там не може да имаме с точност 5 до милиметър, тепърва ще направим анализ на ситуацията ще видим какви са причините, каза Румен Лазаров - технически ръководител на фирмата изпълнител.

Работата по отстраняването на аварията продължава и към момента. Засегнати са част от тръбите на "Топлофикация", нарушена е асфалтовата настилка и светофарна уредба, регулираща кръстовището.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивет Горанова се класира за битката за златото на ЕП по олимпийско карате
Ивет Горанова се класира за битката за златото на ЕП по олимпийско карате
Румен Радев изрази съболезнования на Байдън за жертвите при стрелбата в Тексас
Румен Радев изрази съболезнования на Байдън за жертвите при стрелбата в Тексас