НОВИНИ

Максимални температури от 23° до 33° до края на деня

bnt avatar logo
от БНТ
13:13, 26.05.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове ще бъде ветровито, с умерен в Дунавската равнина временно силен вятър от запад-северозапад. Превалявания и гръмотевици се очакват главно в източната половина от страната и в планинските райони. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 23 до 33 градуса.

През нощта вятърът в повечето райони ще стихне, облачността ще намалее, а сутринта на отделни места в низините ще се образуват мъгли. Минималните температури ще бъдат между 14 и 17 градуса, в София – около 14.

И утре денят ще започне със слънчево време, но след обяд отново ще има превалявания и гръмотевици, главно на места в Североизточна България, Рило-Родопската област и в западните райони. Вятърът ще е слаб, от запад-северозапад, максималните температури ще бъдат между 26 и 33 градуса, а по Черноморието отново по-ниски – между 21° и 25°. И там ще е слънчево, на места със сутрешни мъгли. След обяд главно над северните райони ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток. Температурата на морската вода е 17 - 20°. Вълнението на морето ще е слабо.

И в планините денят ще започне със слънчево време, но в следобедните часове и там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат между 19 и 27 градуса.

Времето в Европа. Преносът на горещ въздух от юг към Апенините и Балканите ще продължи и в тези райони температурите ще се задържат по-високи от типичните за сезона. Съществено по-хладно, а на много места и с валежи ще бъде на Скандинавския полуостров.

У нас и в близките дни времето ще остане по-топло от обичайното за края на май, но и твърде променливо - слънчево сутрин и с валежи и гръмотевични бури следобед, на повече места и по-интензивни в западната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид е най-скъпият клуб в Европа
Реал Мадрид е най-скъпият клуб в Европа
Космическата капсула на "Боинг" извърши успешен полет до МКС
Космическата капсула на "Боинг" извърши успешен полет до МКС