НОВИНИ

Янев: Като служебно правителство сме призвани да гарантираме честни и свободни избори

стефан янев служебно правителство сме призвани гарантираме честни свободни избори
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:58, 22.09.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Служебният министър-председател Стефан Янев публикува в официалния си Фейсбук профил приветствие към гражданите по повод днешния национален празник - 113 години от обявяването на независимостта на България.

Ето и целия текст на приветствието:

"Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България. Националните усилия за свобода и съединение намират своето естествено продължение именно в този тържествен акт от преди повече от век, който дава на народа ни самочувствието на равноправна нация.

Държавническият усет, умелата дипломация и прозорливостта на предците ни в онзи забележителен момент е знак за историческата зрялост на обществото и способността му три десетилетия след Освобождението неотклонно да държи във фокуса на своята ценностна система българската национална кауза.

Без постигнатата преди 113 години Независимост днес страната ни нямаше да има възможност за всестранно самостоятелно развитие. Наш дълг като общество в настоящето е да изпълним по най-добрия начин завета на нашите предци и да осигурим просперитета на България. Тази нелека национална задача днес минава през преодоляването на сериозни кризи, с които продължаваме да се справяме заедно.

В условията на безпрецедентна политическа криза като служебно правителство сме призвани да гарантираме на българските граждани честни и свободни избори. Пандемията продължава да бъде огромно предизвикателство, но съм сигурен, че с общи усилия ще го преодолеем, като имаме отговорно отношение и като се осланяме се на постиженията на медицината. Икономическият подем на държавата също продължава да е ежедневно на нашето внимание, така че в диалог с бизнеса и гражданите да работим за благополучието на държавата.

Днес България е свободна, независима, демократична държава и отговорност на всички нас е тя да пребъде.

Честит празник!"

Борисов: Призовавам лидерите на политическите партии да се опитат да загърбят егото си

Нинова: Независимостта е преди всичко отстояване на националния суверенитет

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състезатели от 38 клуба ще се включат в Държавното първенство по бокс
Състезатели от 38 клуба ще се включат в Държавното първенство по бокс
Много по-студено от обичайното в днешния празничен ден
Много по-студено от обичайното в днешния празничен ден