НОВИНИ

Яник Синер ще играе за първа титла в кариерата си във финала на Sofia Open 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:40, 13.11.2020
Чете се за: 01:06 мин.
Тенис
яник синер играе първа титла кариерата финала sofia open 2020

Младият италиански талант елиминира втори пореден поставен тенисист в лицето на номер 5 в схемата, Адриан Манарино след 6:4, 7:5 и утре ще излезе за първия в кариерата си финал в турнир от ATP.

Яник Синер отново показа изключителния си талант на корта в зала "Арена Армеец", като във важните моменти демонстрира завидно хладнокръвие, за да се справи с опитния французин, Адриан Манарино.

Още от началото се видя, че двамата ще предложат равностоен тенис на феновете по трибуните, като по един пробив беше разликата и двата сета.

В първата част Манарино и Синер бяха много стабилни на сервис, като се стигна до само един брейкбол за целия сет. Той дойде в шестия гейм и беше в полза на италианеца. Две поредни нетипични грешки на французина доведоха резултата до 4:2 в полза на Синер.

Италианецът задържа този си аванс до края на сета, за да го спечели с 6:3 гейма за 36 минути игра.

Във втората част двамата още повече повишиха нивото си на игра, като направиха няколко наистина впечатляващи изпълнение, които бяха аплодирани от публиката по трибуните.

Манарино беше играчът, който по-често поставяше съперника под напрежение, като стигна общо до три шанса за пробив. Във всеки един от случаите обаче, младият италианец намираше правилното решение, за да се измъкне.

Така се стигна до 11-ия гейм, когато Синер нанесе своя удар, възползвайки се от спад в играта на Манарино, за да пробие за 6:5.

След това на свое подаване тинейджърът не допусна изненада и така след почти час и половина игра, Яник Синер се класира за първи финал в кариерата си при четвъртия опит да го направи.

За Адриан Манарино, който за пета поредна година игра в София пък остава утешението, че това беше най-доброто му представяне в зала "Арена Армеец".

За младия Синер пък приказката продължава и в утрешния ден, когато той ще излезе за първия си финал от ATP, а негов съперник ще бъде Вашек Поспишил или Ришар Гаске.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледни базари в пандемия. Как един германец върна духа за празника
Коледни базари в пандемия. Как един германец върна духа за празника
Без панаир на книгата през декември
Без панаир на книгата през декември