НОВИНИ

Яник Синер за завръщането си в Рим: Щастлив съм, че имам шанс отново да играя пред родна публика

21-годишният тенисист достигна до четвъртфиналите в Рим за първи път миналия сезон, но тази година влиза в турнира с още по-високи цели

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
11:05, 10.05.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Яник Синер
Снимка: Българска федерация по тенис
Слушай новината

Яник Синер започва участието си в Мастърс турнира от сериите 1000 в Рим от втория кръг и като пети поставен в основната схема. Италианецът спечели седмата си титла на турнира в Монпелие, също така достигна до финалите в Маями и Ротердам, както и до полуфиналите в Индиън Уелс.

Въпреки че се оттегли от Барселона преди четвъртфиналите поради заболяване и пропусна Мадрид следващата седмица, Синър излиза на корта в Рим напълно здрав и уверен в успеха. В момента той се намира под номер 8 в класацията на ATP.

"Взех си малко почивка след няколко много дълги турнира, където постигнах добри резултати. Началото на сезона беше добро и съм щастлив, че се завръщам тук, особено в Рим. Това е специален турнир за всички италианци, както и за мен. Работих много усилено през миналата седмица и съм щастлив, че съм тук", обясни Синер.

21-годишният тенисист достигна до четвъртфиналите в Рим за първи път миналия сезон, но тази година влиза в турнира с още по-високи цели, след като от началото на година направи рекорд от 12-3 в първите три ATP Мастърс турнира от сериите 1000.

"Не се страхувам да кажа, че мога да печеля големи, големи мачове. Тук съм, мога да го направя. Ако следвам моя начин на игра, мога да достигна пределите на възможностите си. Знам, че в този турнир мога да покажа много добър тенис", коментира още младият италианец.

Увереността на Синер идва и от факта, че ще може да разчита на подкрепата на италианската публика.

"Щастлив съм, че имам шанс отново тази година да играя пред родната си публика. Надявам се, че мога да се справя добре, нещата да се случват, и че мога да го направя", каза още Синер.

Синер проведе съвместна тренировка пред пълни трибуни със седемкратния шампион в Рим Новак Джокович. Двамата може да се срещнат на полуфиналите на турнира.

В интервю за TennisTV, Синер бе попитан какво може да препоръча от италианската кухня. "Тук е трудно да се намерят недобри места за хранене. Мисля, че е невъзможно. Но със сигурност трябва да опитате паста Карбонара, и задължително пица, която в Италия е много вкусна. Няма да сгрешите с храната тук“, каза италианецът с усмивка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди вота в Турция: Нагласите на хората в засегнатите от труса райони
Преди вота в Турция: Нагласите на хората в засегнатите от труса райони
Демерджиев за взрива срещу главния прокурор: Има конкретни данни, които сочат към определени лица
Демерджиев за взрива срещу главния прокурор: Има конкретни данни, които сочат към определени лица