НОВИНИ

Янис Антетокумпо попадна в разширения състав на Гърция за световното по баскетбол, редица важни играчи пропускат шампионата

янис попадна разширения състав гърция световното баскетбол редица важни играчи пропускат шампионата
Снимка: ФИБА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
15:28, 18.07.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният носител на приза за "Най-полезен играч" в НБА Янис Антетокумпо попадна в разширения състав на Гърция за световното първенство по баскетбол за мъже в Япония, Индонезия и Филипините (25 август - 10 септември).

28-годишният Антетокумпо претърпя операция на коляното през месец юни тази година и все още няма яснота дали ще успее да се възстанови в срок за предстоящия турнир. Според пресата в южната ни съседка той има огромно желание да участва на световното, но това зависи изцяло от здравословното му състояние.

В същото време обаче селекционерът на гърците Димитрис Итудис няма да може да разчита на двамата си най-опитни плеймейкъри - Ник Калатес и Костас Слукас. 33-годишният Слукас, който това лято смени Олимпиакос с вечния съперник Панатинайкос, отдавна обяви, че няма да може да играе на световното, а преди дни 34-годишният Калатес е информирал наставника, че ще си вземе по-дълга почивка, за да бъде готов за новия сезон с Фенербахче, където негов треньор е именно Итудис.

От състава на Гърция отпадна още и натурализираният американец Тайлър Дорси, чието място ще бъде взето от друг баскетболист, който е от САЩ - Томас Уолкъп.

"Елините" попаднаха в група "С" за баскетболния Мондиал, където ще мерят сили с олимпийския шампион САЩ, Нова Зеландия и Йордания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Москва арестува мъж, който се опитал да подпали мавзолея на Ленин
Полицията в Москва арестува мъж, който се опитал да подпали мавзолея на Ленин
Треньорът на Крумовград си постави за цел 7-о място в края на сезона
Треньорът на Крумовград си постави за цел 7-о място в края на сезона