НОВИНИ

Йоханес Тингнес Бьо и Хана Йоберг завършиха с победи сезона в Световната купа по биатлон

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:51, 19.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
йоханес тингнес бьо хана йоберг завършиха победи сезона световната купа биатлон
Слушай новината

Норвежецът Йоханес Тингнес Бьо и шведката Хана Йоберг спечелиха масовите стартове при мъжете и жените в Осло Холменколен, Норвегия, с които бе сложена точка на сезона в Световната купа по биатлон.

Пред родна публика носителят на големия Кристален глобус за пореден път през кампанията показа превъзходството си и въпреки че допусна две грешки в стрелбата си финишира на 26.2 секунди пред втория Никлас Хартвег от Швейцария, който повали и 20-те мишени. Трети също с безгрешна стрелба пък се нареди норвежецът Ветле Шастад Кристиансен, който грабна и малкия глобус в дисциплината масов старт.

За Йоханес Бьо това бе общо 19-и успех през сезона в Световната купа, с което той подобри собственото си върхово постижение от 16 победи, поставено през сезон 2018/19. Освен това 29-годишният норвежец изравни рекорда и французина Мартен Фуркад за 22 подиума в рамките на една кампания.

Малко по-късно в състезанието при дамите пък Хана Йоберг свали 19 от 20-те мишени, за да достигне до своята втора победа в Световната купа през кампанията. Най-добрите резултати на Йоберг през сезона обаче дойдоха по време на световното първенство в Оберхоф, Германия, където тя спечели два златни, един сребърен и един бронзов медал.

Втора и трета в днешния масов старт пък останаха Марте Олсбу Рьойзеланд и Анаис Шевалие-Буше, за които това бе "лебедовата песен", след като и двете вече обявиха, че ще прекратят кариерите си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асад предприе второ посещение в Персийския залив след земетресението
Асад предприе второ посещение в Персийския залив след земетресението
Микаела Шифрин завърши сезона по шампионски с победа №88 в Световната купа
Микаела Шифрин завърши сезона по шампионски с победа №88 в Световната купа