НОВИНИ

Йоханес Тингнес Бьо спечели мъжкото преследване в Ленцерхайде, Владимир Илиев 40-и

С класирането си най-добрият български биатлонист заслужи 1 точка за генералното подреждане в Световната купа, докато другият ни представител днес Антон Синапов се нареди 51-и

тингнес бьо спечели мъжкото преследване ленцерхайде владимир илиев
bnt avatar logo
от БНТ
17:44, 16.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Четирикратният носител на големия Кристален глобус в Световната купа по биатлон Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) постигна втора победа за сезона в престижната верига, след като спечели преследването на 12.5 километра в швейцарския зимен център Ленцерхайде.

Бьо стартира от втора позиция, но още след първата стрелба пое лидерската позиция и въпреки че за кратко допусна да бъде изпреварен от своя сънародник Стурла Холм Лагрейд, при последното посещение на огневия рубеж Йоханес повали всички пет мишени, което му отвори широко пътя към успех №76 в Световната купа.

30-годишният норвежец пресече финалната линия с време 32:30.0 минути, изпреварвайки с 24.7 секунди своя сънародник Ендре Стрьомсхайм, а трети се нареди Лагрейд.

В състезанието имаше и двама българи, като Владимир Илиев допусна пет грешки в стрелбата си, но в крайна сметка финишира 40-и, с което грабна и последната точка за генералното класиране в надпреварата. В същото време Антон Синапов приключи на 51-а позиция с три пропуснати мишени.

В генералното подреждане за Световната купа след седем старта начело излезе Йоханес Тингнес Бьо с 394 точки пред своя брат Тарей Бьо с 351. Трети е Лагрейд с 301 пункта, докато Владимир Илиев е 55-и с 14 точки.

Утре Световната купа в Ленцерхайде завършва с масовите стартове за мъже и за жени, които обаче ще преминат без българско участие.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Следят нивото на водата в язовирите и речните корита в Царево
Следят нивото на водата в язовирите и речните корита в Царево
Радослав Янков премина успешно квалификациите в Кортина д'Ампецо
Радослав Янков премина успешно квалификациите в Кортина д'Ампецо