НОВИНИ

Йонас Вингегаард облече жълтата фланелка след победа в 11-ия етап на Тур дьо Франс

тадей погачар спечели шестия етап тур дьо франс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:18, 13.07.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Датчанинът Йонас Вингегаард завърши безкомпромисното представяне на Джъмбо-Висма в Алпите, за да се пребори за жълтата фланелка на лидер в Обиколката на Франция, измествайки от върха досегашния лидер и действащ двукратен шампион Тадей Погачар (ОАЕ Тим Емиратс).

Натискът на Джъмбо в днешния 11-и етап от Тур дьо Франс стартира на дъното на Кол дьо Галибие при 58 оставащи км до края, като Вингегаард и съотборникът му Примож Роглич се редуваха, за да ускорят напред – това принуди Погачар да съкращава всеки техен ход, което доведе и до разход на енергия за словенеца.

Тази последователност от малки усилия се отплати, когато при 4.5 км до края, Вингегаард направи решителния си ход. Погачар не успя да отвърне и когато Герант Томас (Инеос Гренадиерс) също мина без съпротива, беше ясно, че словенецът е в огромни неприятности. Вингегаард се откъсна напред, за да постигне паметна победа. Ще се появят въпроси сега дали Погачар е действал разумно да преследва Роглич толкова напористо, имайки предвид че Вингегаард е основният му фокус, и защо направи смела атака на Галибие, когато можеше да извлече позитиви от изчакването на свои съотборници.

Няма почивка за основната група, тъй като утре предстои 12-ия етап от най-престижната колоездачна обиколка в света – нова планинска отсечка, дълга 165.5 км, от Бриансон до Алпе д‘Уес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет
Атанас Славов, ДБ: Иван Гешев отдавна е загубил публичния си авторитет
Михал Камбарев, ПП: Ако се състави кабинет, който не приеме ключовите реформи, няма никакъв смисъл
Михал Камбарев, ПП: Ако се състави кабинет, който не приеме ключовите реформи, няма никакъв смисъл