НОВИНИ

Йордан Александорв остана четвърти във финала на успоредка на СК по спортна гимнастика във Варна

йордан александорв остана четвърти финала успоредка спортна гимнастика варна
bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 29.05.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Йордан Александров се размина на косъм с медала във финала на успоредка на Световната купа по спортна гимнастика във Варна.

Националът ни изигра отлично съчетанието си, като направи крачка при отскока, което понижи оценката му. Така с 13.900 точки Александров зае 4-то място в крайното подреждане.

"Доволен съм, мисля, че изиграх по-добро съчетанието от първия ден, което беше важното. Това, че нямам медал за мен не е много важно. Искам да надграждам и на следващите състезания да имам по-добри резултати. Мога да кажа, че отскокът направи разликата между четвъртото и третото място. Първият ден превъртях отскока и направих стъпка напред, а сега компенсирах и направих крачка назад, но всичко друго стана по-чисто и съм доволен. Това е успешна Световна купа за мен, защото имах за цел да вляза на поне един финал. За мен това е успех. За първо състезание доста прилично. Оттук нататък мога само да надграждам и да ставам по-добър.

Като оценки мисля, че няма голяма промяна. Просто съчетанието е ново и имам да го изчиствам. За европейското през август ще изглежда по-добре. Ще продължавам да отработвам тези съчетания, специално на успоредка и висилка. В Хърватия ще играя и на земя. Целта ми е отново да си направя новите съчетание и живот и здраве да закача някой финал.

Голям стимул е това, че баща ми и дядо бяха тук. Дядо ми живее в Русе и не ме е гледал на живо от 2014 г., като го видя в публиката много ми помага. Доволен е, за него това е голяма радост – да гледа внука си на финал на Световна купа. Радвам се, че успя да бъде тук. Винаги поддържам връзка с баща ми като е в Щатите, но е друго да бъде до мен и да ми помага", сподели след състезанието Александров.

Шампион с перфектно изпълнение и оценка от 14.850 точки стана Мариос Джорджо (Кипър). Втори и трети с по 14.150 точки са Дилан Хиралдо (Колумбия) и Марел Нгуен (Германия).

Във финала на прескок при мъжете Теодор Трифонов завърши на 8-мо място с оценка от 13.225 точки. Златото отиде при представителят на Румъния Габриел Буртанети - 14.400 точки. Сребро и бронз за Тейлър Бъркхард (САЩ) с 14.300 точки и Къртни Тълч (Великобритания) с 14.250 точки.

При жените във финала на земна гимнастика Валентина Георгиева изигра стабилно съчетанието си и получи за изпълнението си 12.600 точки, което й отреди 6-та позиция. Първа с 13.000 е Айлин Фриз (Франция) с подгласнички Грета Майер (Унгария) - 12.950 точки и Ана Дерек (Хърватия) с 12.900 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ралф Рангник напусна Манчестър Юнайтед
Ралф Рангник напусна Манчестър Юнайтед
Бури и наводнения в Румъния
Бури и наводнения в Румъния