НОВИНИ

Йордан Лечков: Поемам ангажимент, че ще направя предложение за рестриктивни действия относно чужденците

Йордан Лечков
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:34, 02.04.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков смята, че няма база за сравнение между футбола в България и този в Унгария.

Според него на националния отбор е необходимо търпение, за да развие потенциала си.

"Липсва ни класа. Малко повече се спекулира, защото това са първите стъпки на този национален селекционер с тези млади момчета. Би следвало да се изчака, да имаме малко повече търпение. Ако бяхме били Черна гора нямаше всички специалисти да излязат от дупките си. Аз гледам мача и казвам това, което виждам. Аз уважавам всички хора, които ежедневно влагат умения, пари, средства, време, желание и сърце за футбола. Ако кажем, че заплатата на Десподов за година, капитанът на Унгария я взима за месец. Нека не говорим за стадиони и бази, вътрешното ни първенство куца. Обещавам, че повече няма да бъда толкова толерантен", сподели той в интервю за предаването "Арена спорт".

Бившият футболен национал обеща да предложи промяна в правилника, относно игровите минути на чужденците в българското първенство.

"Футболът се явява социален отдушник. Българинът чака грешка на националния отбор, за да почне да плюе. Поемам ангажимента, че ще направя предложение в Изпълкома за рестриктивни действия относно чужденците. Ние го бяхме направили, но клубовете нарушиха. Без държавата няма как да се получи", допълни той.

Йордан Лечков се надява младите състезатели да го опровергаят с успехите си в националния отбор.

"Тези хора никой не ги кара да идват в националния отбор. Те са платени. Националният отбор е трамплин. Аз бях най-скъпоплатеният футболист в Бундеслигата. Ако не тренираш ежедневно, няма как да се получи. Говоря от опит. Колкото повече владееш топката, толкова повече обезверяваш съперника. При нас е обратното. Аз искам най-после да бъда опроверган", допълни той.

Можете да гледате цялото интервю във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
11,45% от избирателите са гласували ĸъм 11.00 ч. в Смолянска област
11,45% от избирателите са гласували ĸъм 11.00 ч. в Смолянска област
Илиян Стоянов: Трябва да влязат хови хора в БФС
Илиян Стоянов: Трябва да влязат хови хора в БФС